Duyurular

Akademik takvimde de yayınlandığı üzere ders kayıtları 20- 21 Eylül 2018 tarihlerinde mesai sonuna (17:30’a) kadar öğrenciler tarafından yapılacaktır.

Ders kayıtlarını yapacağınız sisteme şu bağlantıdan giriş yapabilirsiniz.  https://ogrenci.gazi.edu.tr/ogrenci/

Sisteme ilk giriş için, sitedeki talimatları göz önünde bulundurunuz.

Ders seçimini aşağıdaki adımları izleyerek gerçekleştiriniz.

• Sisteme giriş yaptıktan sonra sol taraftaki “Ana Menü” panelinden “Ders Kayıt” başlığına tıklayınız.
  • Açılan pencerede “Ders Seçme Ekranına Geç” butonuna tıklayınız.
  • Burada, ETM kodlu ders şubelerinin listesini ve açılır sekmede “Endüstriyel Tasarım Mühendisliği” yazdığını göreceksiniz.
  • ETM kodlu derslerinizi aynı şubeden seçmelisiniz. (Örneğin; ETM-105, ETM-109, ETM-111, ETM-113, ENG-101 dersleri aynı şubeden seçilmek zorundadır, yani hepsi 1. , hepsi 2. Ya da hepsi 3. Şubeden olmalıdır) (ETM-107 dersi iki şube olup istediğiniz şubeyi seçebilirsiniz!)
  • İngilizce dersinin 3. Şubesi Fizik dersi ile çakıştığı için kapatılacaktır. Seçen öğrenciler diğer şubelere geçmelidir.
  • FİZ-103 ve FİZ-156 dersleri de aynı şubeden seçilmek zorundadır.
  • Almanız gereken 10 dersi seçtikten sonra “Öğrenci Bilgi Sistemi”ndeki “Ana Menü” panelinden “Ders Programınız” başlığına tıklayarak çakışan dersiniz olup olmadığını kontrol edin. Çakışan dersleriniz kırmızı ile gösterilir. Çakışan dersleriniz olması halinde ETM kodlu olmayan derslerin şubelerini değiştirebilirsiniz.
  • Ders kaydınızın sorunsuz bir biçimde onaylanması için almanız gereken 10 dersi de seçmeniz ve seçilen derslerin çakışmaması gerekmektedir.
  • Ders seçimini tamamladığınızda “Ana Menü”deki “Ders Kayıt” sayfasından öğrenci onayı yapmayı unutmayınız.

NOT: Ders seçimlerinizde sorun yaşamanız halinde ekle-sil günlerinde (24-25 Eylül) danışman hocanıza sistem açıklanacaktır. Yapılan yanlışlıklar bu süre içinde danışman hocanızın desteği ile düzeltilebilir.