Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Girişimci Öğretim Elemanlarımıza Teşekkür Belgesi Takdim Etti
09 Nisan 2021 12:19

Rektörümüz Prof. Dr. Musa Yıldız, Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde sahibi/ortağı bulunduğu şirketler vasıtası ile araştırma sonuçlarının ekonomik katkıya dönüşmesi sürecinde Üniversitemize katkı sağlayan 24 öğretim elemanı ile bir araya geldi. Mimar Kemaleddin Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda Prof. Dr. Musa Yıldız, öğretim elemanlarımızın Gazi Teknopark bünyesinde 21, diğer teknoloji geliştirme bölgelerinde ise faaliyet gösteren 5 şirketi bulunduğunu belirterek “Üniversitemizin toplam akademik personel sayısı dikkate alındığında şirket sahibi öğretim elemanlarımızın sayısını arttırmak için yönetici olarak önünüzü açmaya hazırız.  Öğretim elemanlarımızın teknoloji geliştirme bölgelerinde sahibi ya da ortağı olduğu şirket sayılarının artırılması başta TÜBİTAK öncülüğünde oluşturulan Girişimci ve Yenilikçi Üniversite Endeksi olmak üzere Üniversitemizin çeşitli sıralamalarda yükselmesine katkı sağlayacaktır. Bu şirketler aynı zamanda Üniversitemizin araştırma üniversitesi göstergelerine dolaylı olarak katkı sağlamaktadır. Akademik personel sayımızın yüzde 5’inin girişimci akademisyen olması yönünde kendimize hedef koyduk” dedi.

Bölümümüz öğretim üyesi Prof. Dr. İsmail Şahin'e teşekkür belgesi ve Üniversitemizin ağaçlandırma çalışmaları kapsamında kendi adına dikilmiş fidan sertifikası takdim edildi.