Üst Yarıyıllardan Ders Alma Hakkında
15 Şubat 2021 | 16:57

Gazi Üniveristesi önlisans ve Lisans Eğitim-Öğretim ve sınav Yönetmeliğinin 3. bölüm 10. maddesinde  "Öğrenci, ancak danışmanının olumlu görüşüyle, üst yarıyıllardan ders alabilir. Bunun için, öğrencinin; önceki yarıyıllardan başarısız dersi olmaması ve ağırlıklı genel not ortalamasının 3,00 veya üstünde olması şarttıribaresi yer almaktadır. Bu konuyla ilgili olarak bölüm başkanlığımızın aldığı karar doğrultusunda üst yarıyıllardan ders alma işlemi için yukarıda belirlenen yeterliliklere ek olarak öğrencinin en az 3. yarıyılda olması gerekmektedir.  Bu durumda 1. sınıf lisans öğrencileri üst yarıyıllardan ders seçmemelidir. 1. sınıf öğrencileri üst yarıyıllardan ders alsalar bile danışman hocaları tarafından derslerin silineceği önemle duyurulur.