Infotron’dan 3D Baskı ve Sanal Gerçeklik Uygulamaları Semineri
9 Ekim 2024 | 14:00

Türkiye’nin öncü 3D yazıcı ve sanal gerçeklik firması Infotron, bölümümüzde yürütülen “Innovative Integration Between VR and RP for Youth-Erasmus+” projesi kapsamında önemli bir sunum gerçekleştirdi. Bu etkinlikte Infotron, Türkiye'de geliştirdiği 3D baskı ve sanal gerçeklik teknolojilerine dair son gelişmeleri katılımcılara aktardı.

Sunum sırasında, Infotron’un farklı sektörlerde uyguladığı yenilikçi çözümler, 3D baskı teknolojilerinin üretim süreçlerindeki avantajları ve sanal gerçeklik entegrasyonu üzerine gerçekleştirilen çalışmalar detaylı olarak ele alındı. Firma, 3D baskı ile ilgili öncü teknolojiler ve sanal gerçeklik uygulamaları konusunda sahip olduğu tecrübeleri katılımcılarla paylaştı. Bu sayede, bu teknolojilerin endüstride nasıl kullanıldığı ve gelecekteki potansiyel gelişmeler hakkında da önemli bilgiler verildi.

Infotron’un sektördeki yenilikçi yaklaşımı ve bu alandaki lider pozisyonu, etkinliğe katılan gençler ve proje paydaşları tarafından büyük ilgi gördü.

Etkinlik, İsveç, Portekiz ve İtalya'dan gelen genç katılımcıların bölümümüz laboratuvarlarını gezmesiyle sona erdi. Bu kapsamda, gençler bölümümüzün imkanlarını ve yürütülen projeleri yakından inceleme fırsatı buldu.