Mezunlarımızın Redbull Uçuş Günündeki Tarihi Başarısı
16 Ağustos 2022 | 15:24

redbul afiş-1

Bölümümüz mezunlarından Alparslan Yazar, Doğaner Doğan, Mustafa Alagöz ve Musa Aslan'ın Redkids On The Sky takımı Redbull Flugtag Yarışmasında 2715 takımın arasından sıyrılarak finalist oldu. Redkids On The Sky, finalde yarışan 30 takım arasında en iyi dereceyi elde ederek adını Redbull Uçuş Günü 2022'nin şampiyonluğuna altın harflerle yazdırdı. Bölümümüzün adını uluslarası bir arenada temsil edip şampiyon olan mezunlarımızı en içten duygularla kutluyoruz. İşte onların hikâyesi..

Yaklaşık 2700 başvurunun olduğu Redbull Flug-Tag yarışmasında bölümümüz öğrencilerinden Doğaner Doğan, Mustafa Alagöz, Alparslan Yazar ve onların ekip arkadaşı Musa Aslan'ın tasarlamış olduğu Red Kit konseptli uçak, 39 kişilik Final takımına seçildi! Ekip üyeleri kendilerini şöyle tanıtıyor;

Her çocuğun hayali olan uçan atı hatırladınız mı? Neydi adı; Unicorn. Hayır hayır! O tek boynuzlu attı. Olsun yine de biz çocukken çizgi filmler eşliğinde uçan atların hayalini kuruyorduk. Büyüdük mühendis olduk. Evet belki uçan at yapamadık ama 14 Ağustos Caddebostan'da bizi özgürlüğe doğru uçuracak at arabası yaptık! "Redkids on the Sky" ekip üyelerinin yetenekleriyle incik cıncık düşüne düşüne hem bir görsel şölen yaratmaya hem de bir mühendislik şovu yapmaya geliyor! Turnuvanın yaramaz ekibini bulmak zor olmasa gerek,  sarı-siyah desenli bir Dalton uçağı görürseniz bilin ki gökyüzünde barış sağlanmış!

background image