2 Ekim 2024 | 12:15

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü, Mertoğlu Kent Mobilyaları ile Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin Bir Araya Geldi

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü, sanayi ile işbirliği alanındaki çalışmalarına bir yenisini ekledi. Mertoğlu Kent Mobilyaları firmasıyla gerçekleştirilen görüşme, üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde önemli bir adım olarak değerlendirildi. Bölümümüzden akademisyenler, firmanın üretim tesisini ziyaret ederek, gelecek dönemlerde gerçekleştirilebilecek ortak projeler ve işbirliği olanakları üzerine verimli bir görüşme gerçekleştirdi.

Ziyaret sırasında, bölümümüz akademisyenleri, firma sahibi Erinç MERTOĞLU ve firma temsilcileri, tasarım süreçlerinden üretim tekniklerine kadar geniş bir yelpazede işbirliği fırsatlarını ele aldılar. Özellikle, kent mobilyalarının fonksiyonelliği, estetik yapısı ve çevre dostu malzeme kullanımı gibi alanlarda ortak araştırma ve geliştirme projelerinin hayata geçirilmesi konusunda fikir alışverişinde bulunuldu.

Bu işbirliği, üniversitemizin uygulamalı mühendislik eğitimi anlayışını desteklerken, sanayiyle olan bağları güçlendirmeyi hedefliyor. Mertoğlu Kent Mobilyaları ile yapılacak ortak projeler, öğrencilerimize gerçek dünyadaki üretim süreçleriyle birebir deneyim kazanma imkanı sunarken, firmanın da yenilikçi ve özgün tasarım çözümlerine ulaşmasına katkı sağlayacak.

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü olarak, bu tür işbirliklerinin artarak devam etmesi ve üniversite-sanayi arasında güçlü bir köprü kurulması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.

Gazi Üniversitesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümü, MERTOĞLU Kent Mobilyaları firması ile Üniversite-Sanayi İşbirliği İçin Bir Araya Geldi-1